Zoek jij een perfect gerecht voor een zwoele zomeravond? Wat dacht je van een couscoussalade. Vooral ook een makkelijk gerecht om te maken als je van plan bent om een paar vrienden uit te nodigen. Je hebt namelijk niet zo veel ingrediënten nodig en het is super fris door het gebruik van limoen en verse kruiden. Voeg wat rauwe uitjes en granaatappelpitjes toe voor een bite en voilà: perfect gerecht voor de zomer.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het water in een sauspan en breng het tegen het kookpunt aan. Los het bouillonblokje in het water op, smelt de boter in het water, roer de limoenrasp en de honing erdoorheen en blijf verwarmen op laag vuur zodat het net niet kookt.
  3. Doe de couscous in een ingevette ovenschaal. Giet het kruidenwater uit het pannetje over de couscous en bedek de schaal met aluminiumfolie.
  4. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven.
  5. Ondertussen snij je de koriander, munt en peterselie fijn. Snijd de sjalotjes klein.
  6. Haal de couscous uit de oven en schep het om met de olijfolie, limoensap, koriander, munt, peterselie en sjalotjes.
  7. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. Als laatst strooi je de granaatappel-pitjes over de couscous heen. Genieten maar!

Zie ook

Perfect voor de zomer: couscoussalade

5 x Heerlijke recepten voor de mango liefhebber

Perfect voor de zomer: couscoussalade

Perfect voor de zomer: couscoussalade