Een stuk Red Velvet cheesecake gaat er altijd wel in! Een taart is als een cadeautje in eetbare vorm, en het liefst trakteren we onszelf hier geregeld op! Wanneer we aan het winkelen zijn, een suikerboost nodig hebben, een lange dag voor de boeg hebben of gewoon zin een stukje eetbare troost: een lekkere taart will do. En dan het liefst in overheerlijke Red Velvet smaak! En hoewel we weten dat een stuk taart misschien niet de meest verantwoorde keuze is voor een dagelijkse snack, is er niks mis mee onszelf af en toe een stuk te gunnen. Bij dit Red Velvet cheesecake recept lik jij je vingers af!


Deze Red Velvet cheesecake is hemels lekker, leuk om te maken én ziet er ook nog eens uit als een feestje. Hoewel het misschien zonde is deze beauty van een taart snel op te smikkelen, is het wel een feest om hem te delen met je vrienden, of je partner. Hoe je de heerlijke cheesecake maakt? Nou, zo:

Bereiding Red Velvet cake

Verwarm de oven eerst voor op 180  °C. Vet vervolgens twee springvormen flink in. Hierna doe je de kristalsuiker, bloem, cacaopoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom. Schep het om tot een geheel en maak in het midden een kuiltje waar je de zonnebloemolie, (karne)melk, wittewijnazijn, koffie, vanillearoma en ei in doet. Maak er vervolgens een egaal cakebeslag van zonder klonters door de mix voor het beslag even om te spatelen.

Nu begint het leuke werk! Voeg de rode kleurgel toe aan het cakebeslag en meng deze tot een egaal rode kleur. Let op! kleurgels bevatten vaak een flinke concentratie, dus aan een mespunt heb je waarschijnlijk voldoende. Verdeel het cakebeslag voor de Red Velvet nu over de twee springvormen en bak de Red Velvet-cakes in circa 35 minuten gaar. Laat beide cakes eerst even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Nu verwijder je één van de twee springvormen en snijd je de helft van de Red Velvet-cake in kleine blokjes ter grootte van 1 x 1 cm. Het overige deel van de Red Velvet-cake verkruimel je. De andere Red velvet cake blijft nog even in de springvorm zitten.

Bereiding cheesecake

Voor het cheesecakebeslag doe je de roomkaas, kristalsuiker, vanillearoma en crème fraîche in een kom en meng je tot een romig mengsel met de keukenmachine. Voeg tot slot één voor één de eieren toe, met als laatste de eidooier.

Samenvoegen…

Doe nu de maizena in een kom en klop dit tot een klontvrij beslag voor de cheesecake. Spatel de blokjes van de Red Velvet cake door dit cheesecakebeslag en verspreid het over de eerder gebakken Red Velvet-cakebodem in de springvorm. Zet de oven op 150 °C en bak de cheesecake in ongeveer 75 minuten gaar. Laat de Red Velvet cake weer helemaal afkoelen en vervolgens een nachtje goed opstijven in de koelkast.

….En versieren maar!

De volgende dag smeer je de hele cheesecake in met de mascareponeroom en bekleed je de hele cheesecake (bovenkant en de zijkanten) met kruimels van de Red Velvet-cake. Als finishing touch kun je de cheesecake versieren met toefjes van de mascarpone, of andere toppings naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld fruit toevoegen, of stukjes oreo-koek.

Zie ook

Dit recept voor Red Velvet cheesecake is hemels lekker

Chocolademousse taart met rood fruit

Dit recept voor Red Velvet cheesecake is hemels lekker

Zo maak je super gemakkelijk een heerlijke twix taart!

Dit recept voor Red Velvet cheesecake is hemels lekker

Glutenvrije appeltaart om je vingers bij af te likken