Als je nog op zoek bent voor het perfecte toetje voor Oud en Nieuw, dan hebben wij het perfecte recept voor jou. Deze heerlijke champagne cheesecake cups zijn perfect als toetje of als snack tijdens oudejaarsavond. Door de combinatie van zoet en zacht én de smaak van de champagne is dit een uniek toetje om het jaar mee af te sluiten. Lees hier hoe je de champagne cheesecake voor Oud en Nieuw maakt. 


Bereidingswijze 6 glaasjes champagne cheesecake

  1. Pak een steelpan en doe hier de slagroom, witte chocolade en champagne in. Verwarm de ingrediënten op een laag tot middelhoog vuur en roer dit door, zodat je een glad gesmolten mengsel hebt.
  2. Klop de roomkaas op totdat deze luchtig is.
  3. Doe de koekjes in een ziplock zakje. Vervolgens kan je deze verkruimelen door er met een deegroller overheen te gaan.
  4. Pak de glaasjes erbij. Doe in elk glaasje twee eetlepels koekkruimels en daar bovenop twee eetlepels van de vlaaivulling.
  5. Meng de luchtige roomkaas met het gesmolten mengsel van slagroom, witte chocolade en champagne en roer goed door. Vervolgens kan je deze in de glaasjes doen, tot aan iets onder de rand.
  6. Laat de glaasjes zo’n 3 uur in de koelkast staan om op te stijven. Daarna kan je smullen van de champagne cheesecake!

Eetsmakelijk!

Tip: je kan de vlaaivulling ook vervangen door vers fruit. Gebruik verse kersen, of bijvoorbeeld frambozen, aardbeien of bosbessen.

Zie ook

Recept: champagne cheesecake voor Oud en Nieuw

Recept: heerlijke Malabi, een vegan panna cotta dessert uit het Midden-Oosten

Recept: champagne cheesecake voor Oud en Nieuw

Deze vegan tiramisu wil je écht proberen!

Recept: champagne cheesecake voor Oud en Nieuw

3 lekkere vegan toetjes om van te smullen!