Deze heerlijke cheesecake met vlierbloesem en limoen ademt de zomer. Hij is heerlijk romig, fris en zoet. Hij wordt nog lekkerder als je hem een nachtje in de koelkast laat staan, dus maak hem voor het ideale resultaat een dag avond van te voren! Lees snel verder voor de bereidingswijze.


 Bereidingswijze vlierbloesem limoen cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet een springvorm in met bloem/boter en doe de biscuitjes in een keukenmachine tot je fijne kruimels hebt. Doe er vervolgens de gesmolten roomboter bij en meng het dor de kruimels.
  3. Verspreid het mengsel over de bodem van de springvorm en tegen de rand van de springvorm, tot ongeveer een derde.
  4. Doe de roomkaas in een grote kom en klop hier de slagroom, mascarpone en de suiker door heen. Klop er een voor een de eieren door heen en vervolgens ook de vlierbloesemsiroop en de sap en rasp van de limoen.
  5. Vul de springvorm met het roomkaas mengsel en bak 30 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak nog eens 15-20 minuten.
  6. Laat de cheesecake vervolgens afkoelen.
  7. Zodra de vlierbloesem limoen cheesecake is afgekoeld kun je er de zure room met de suiker over verspreiden. Laat minstens 8 uur in de koelkast staan en garneer voor het serveren met extra limoenrasp.
  8. Eet smakelijk!

Probeer ook eens de ricotta cheesecake met geroosterde blauwe bessen of deze vegan frambozen cheesecake.