Geen sushibowl, geen Açai bowl, maar een falafel bowl! Dit kommetje bevat heerlijke en gezonde ingrediënten die bij iedereen in de smaak vallen. Je kunt met dit recept ook variëren door er groenten in te doen die je zelf lekker vindt. Wij hebben een falafel bowl met pompoenhummus en courgette voor je klaar staan, lees gauw verder!
Bereidingswijze falafel bowl met pompoenhummus en courgette:
Lees hier hoe je zelf je vegetarische falafel kunt maken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
- Snijd vervolgens de courgette en wortel in partjes en de paprika in reepjes. Verdeel de groenten over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng eventueel op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn.
- Bak met een beetje olijfolie de falafel aan in een koekenpan.
- Verdeel de groenten over twee kommen en voeg vervolgens de falafel erbij met de hummus. Scheur het pitabroodje, wrap of platbrood in stukjes en doe dit ook in de kom. Bestrooi tot slot met kikkererwten.
Variatietip: je kunt ook geroosterde avocado, noten, aubergine of brocolli toevoegen. Lekker!