Deze gevulde courgette met zalm en geitenkaas is super makkelijk te maken en ook nog eens heel snel klaar. Het is een gerecht dat je op super veel verschillende manieren kunt maken. Je kan namelijk veel veranderen qua ingrediënten. Dit gerecht is gemaakt met zalm en geitenkaas, maar je zou de courgette ook kunnen vullen met gehakt en tomaten, of je zou een vegetarische versie kunnen maken. Het is een lichte maaltijd die goed kan als lunch, maar ook prima zou kunnen als een avondmaaltijd.
Bereiding gevulde courgette
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de courgette en snijd deze doormidden in de lengte
- Haal met een lepel het waterige vruchtvlees eruit
- Snijd de paprika en zalm in kleine blokjes
- Meng dit met de geitenkaas en breng het op smaak met wat zout en peper en dille
- Vul de courgette met het mengsel en leg deze in een ingevette ovenschaal
- Doe ze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven tot de zalm gaar is en de kaas gesmolten is
Tip: Je kunt in plaats van geitenkaas ook Hüttenkäse gebruiken. Ook kun je er eventueel nog wat tomaatjes aan toevoegen.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Bagels met vegan ‘wortel zalm’ en creamcheese
Ultieme healthy snack: Mini courgette pizza’s
Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas