Een traybake: alles wat je lekker vind op een bakplaat! Deze traybake met zalm is een complete maaltijd samen met de orzo, citroen en heerlijke groentes. Perfect als je een lekkere en gezonde maaltijd voor een groep wil maken. Lees snel verder voor de bereidingswijze van dit heerlijke gerecht!


Bereidingswijze traybake met zalm

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verspreid de orzo gelijk over een bakblik/ovenschaal  (20×30 cm). Voeg hier de groentebouillon, de room en de citroenrasp aan toe. Roer dit goed door elkaar, dek af met folie en bak 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de zalm, met de bovenkant tegen de pan, 2 minuten lang. Leg de zalm vervolgens op een bord en zet het apart.
  4. Verwijder voorzichtig de folie van de ovenschaal, roer nog een keer goed door de orzo en leg de zalm met de gebakken kant boven in de ovenschaal/bakblik. Verdeel nu de courgettelinten, de groene asperges  de sjalotjes en de erwten om de zalm heen. Bak de ovenschaal, onafgedekt nog 10 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  6. Maak de traybake met zalm af met de muntblaadjes en citroen schijfjes.
  7. Eet smakelijk!

Ook zo gek op de combinatie van zalm en asperges? Probeer dan deze pasta met zalm, groene asperges en romige citroensaus.