Glutenvrij eten? Deze gevulde paprika’s kun je eten met wat rijst of zoete aardappel ernaast en je hebt echt een top maaltijd! Daarnaast kun je het gehakt dat we gebruikt hebben nog vullen met je favoriete groenten en op smaak brengen met je favoriete kruiden. Houd je bijvoorbeeld van spicy? Doe er wat chilipoeder doorheen. Zo kun je het recept elke keer weer aanpassen naar je smaak! Maar voor de goede basis, hebben we hier een simpel en lekker receptje voor jou om uit te proberen. Enjoy!
Bereiding gevulde paprika’s
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui fijn.
- Verwarm een (droge) koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de spekblokjes in een droge pan in 10 minuten knapperig.
- Meng het rauwe gehakt met de ui en het ei in een kom.
- Vervolgens meng je de spekblokjes door het gehakt en breng je het geheel op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Vul de paprika’s met het gehakt mengsel.
- Bestrooi de paprika’s met de kaas en doe ze in een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal +/- 30 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is en het gehakt gaar is.
- Serveer met een side dish.
Eet smakelijk!
Tip: Lekker naast onze Spaanse patatas bravas!
Probeer ook:
Simpele gevulde punt paprika’s met tonijn!
Gevulde courgette met zalm en geitenkaas
Simpel én gezond, gevulde zoete aardappel uit de oven!