Een heerlijke Golden Milk recept gemaakt van kurkuma en kaneel. Goed voor het immuun systeem en hartverwarmend. Komt perfect uit met de winter die er aan zit te komen!

Wie zegt dat gezond eten duur is, heeft wat ons betreft niet de aller beste research gedaan. Uiteraard kan dat de allerbeste overkomen, maar gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Misschien is het in eerste instantie duur om een aantal kruiden, olies en sausjes aan te schaffen, maar hier doe je vervolgens een lange tijd mee. Ook de gedachten dat je een heleboel dure superfoods moet aanschaffen om een beetje gezond te eten, is niet helemaal juist. Broccoli, andijvie en cacao worden namelijk ook als superfoods gezien en die liggen gewoon in de schappen bij een hele normale supermarkt.


Vandaag hebben we een budgetvriendelijk recept voor een mix van Golden milk om het zelf lekker thuis te maken, een stuk goedkoper dan bij dat koffiezaakje afhalen!

Prijs per mokje golden milk excl. melk soort: 1 euro per mok.

Golden milk

Dit recept is goed voor 8 mokken Golden milk. Zodra je alle kruiden met elkaar gemengd hebt kun je de kruidenmix bewaren in een glazen potje en dat blijft dan heel lang goed. Zodra je het wilt gaan drinken warm je wat (plantaardige) melk op en mix je hier het kruidenmengsel doorheen. Wat extra lekker is, is om een theelepeltje agave siroop erdoorheen te roeren. Enjoy!

Berekening:

  1. Biologisch kurkumapoeder 2.50 euro
  2. Gember poeder 1.99 euro
  3. Biologische kaneel 1.99 euro
  4. Biologische zwarte peper 1.49 euro

Totaal: 8 euro voor 8 mokken. 

Maar dan zijn deze kruiden nog niet eens leeg! Eigenlijk is het dus nóg goedkoper. Veel voordeliger dan die 3,49 bij het koffie zaakje he?!

TIP: Bij de Ikea verkopen ze OATLY havermelk voor 1,80. Deze is super lekker erdoorheen! Ook lekker door smoothies.. 


Lees ook:

Gezond & goedkoop: Vanille ontbijt muffins met havermout

Dit zijn de effecten van het koude weer op je lichaam!

Gezond goedkoop: Bananen chocolade mugcake