Wie houdt er nou niet van chocolade mousse? Wij wel! Wat alleen jammer is, is dat chocolade mousse altijd zo ongezond is en vol met calorieën zit. Maar deze niet! Deze is helemaal veganistisch en gemaakt met dadels en avocado. Een stuk gezonder dus! Deze chocolade mousse is zo gemaakt en super lekker als toetje, of als fancy breakfast op zondag met aardbeien en champagne. Ook leuk als bijgerecht met de feestdagen!


Bereiding van de chocolade mousse:

  1. Week de dadels in warm water voor minimaal 3 uur. Hoe langer ze weken hoe gladder de mousse.
  2. In een keuken machine meng je vervolgens de dadels tot een pasta. Als je machine er moeite mee heeft voeg je wat water toe.
  3. Smelt ondertussen de olie.
  4. Meng de olie, agave siroop, avocado, dadels en vanille in de keuken machine glad.
  5. Besprenkel met gehakte hazelnoten.
  6. Makkie he? Smakelijk!

Lees ook:

Chia-pudding recept, zo gemaakt en super lekker!

RAW choco-crunch cakes; lekker en makkelijk!