Borrelen voor het eten, borrelen op een verjaardag, borrelen na een hockeywedstrijd, borrelen na het werk op vrijdag. Ja, we houden van borrelen. Maar vaak worden er een heleboel ongezonde hapjes, nootjes en chips op tafel gegooid. Hapjes die je eigenlijk niet wilt eten en eigenlijk helemaal niet zo lekker zijn! Heb je binnenkort een borrel? Verras je familie en vrienden dan met deze zelfgemaakte glutenvrije focaccia, een stuk gezonder en ontzettend lekker. Heel moeilijk is het niet, je hebt alleen een klein beetje geduld nodig.
Bereiding glutenvrije focaccia
- Pak 2 bakplaten of ovenschalen en bekleed deze met bakpapier.
- Meng de bloem, het zout, gist, de olijfolie en de 300ml water in een kom.
- Roer met een pollepel alles goed door elkaar, terwijl je de rest van het water, toevoegt.
- Rek het deeg uit in de kom, sla de randen om naar binnen en herhaal dit voor ongeveer 5 minuten.
- vet je werkblad in met wat olijfolie en leg het deeg hierop.
- Blijf het nog 5 minuten kneden.
- Maak een bal van het deeg, leg het terug in de kom, dek af met een theedoek en laat een half uur tot een uur rijzen.
- Na een half uur pak je het deeg en verdeelt deze in twee bollen.
- Lek op elke bakplaat of in elke ovenschaal een deegbol.
- Maak de deegbollen met je handen plat en verdeel over de gehele bakplaat. Druk het deeg goed uit te de hoeken. Zo krijg je een rechthoekig plat brood.
- Leg over beide schalen een theedoek en laat nog een uur rijzen.
- Verwarm de oven na 45minuten voor op 220 graden en snijd de tomaten ik pakken en de ui in ringen.
- De uien kun je van te voren even karameliseren in de pan, maar dit hoeft niet.
- Leg de plakken tomaat en de uien op de broden. Besprenkel de broden met olijfolie, zout, rozemarijn en tijm
- Leg de broden 20 minuten in de oven en bak totdat ze goudbruin zijn.
- Besprenkel het brood na het bakken met nog wat olijf olie.
Eet smakelijk!
Maak ook deze heerlijke bruchetta’s, om je borreltafel compleet te maken,