Heerlijk om je dag te beginnen met een stukje ontbijtkoek en nog extra lekker wanneer deze vers en zelfgemaakt is toch? Ja, dat vinden wij ook! De varianten uit de supermarkt met geraffineerde suikers en onnodige toevoegingen hoef je niet meer te halen, wat zeg ik? Die wíl je niet meer halen als je eenmaal deze variant die we bij zoetrecepten.nl tegen kwamen, hebt geproefd! Nieuwsgierig? Dan is het tijd om de keuken in te gaan het recept zelf uit te testen en te proeven.

Bereiding ontbijtkoek

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet een cakevorm (25cm) in met wat kokosolie.
  3. Ontpit de dadels en week ze 5 minuten in kokend heet water. Giet ze vervolgens af.
  4. Doe de dadels samen met de appelstroop en amandelmelk in de blender en blend alles fijn.
  5. Giet het dadel mengsel vervolgens in een kom en zet even aan de kant.
  6. Pak een mengkom en doe hier alle droge ingrediënten (behalve de noten) in.
  7. Roer dit even goed door elkaar en voeg dit dan toe aan het dadel mengsel.
  8. Mix alles tot een glad beslag en vul de cakevorm hier vervolgens mee.
  9. Top het beslag nu met de gemengde noten of topping naar keuze.
  10. Zet de cakevorm 40 a 45 minuten in de oven.
  11. Houd in de gaten of je de bovenkant eventueel moet afdekken met aluminiumfolie en test met een cakeprikker of satéprikker of de ontbijtkoek gaar is.
  12. laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijd.

Geniet van je verse ontbijtkoek!


Probeer ook:

Vegan & glutenvrije Bananen brood met kokosrasp en blauwe bessen

Vegan chocolate swirl bananabread

Bananenbrood met noten en dadels