Gisteren mocht Freshhh aanwezig zijn bij de boeklancering van Healthy Sisters. En hoe kunnen we het mooie boek beter introduceren dan met een heerlijk gerecht van deze 2 mooie en inspirerende meiden zelf? Voor deze keer delen we het recept van hun heerlijke bananenbrood.

Bereiding bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Gebruik de keukenmachine of blender om de havermout te blenden.
  3. Meng het havermeel vervolgens met de bakpoeder en het speltmeel in een kom.
  4. Ontpit de dadels. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en voeg deze bij het meel.
  5. Prak de banaan in dezelfde kom en voeg de eieren toe.
  6. Meng alles als laatste met de noten en pitten.
  7. Ga het deeg niet mixen, dit verpest de structuur van het brood. In plaats daarvan roer je het een spatel alles door elkaar.
  8. Vet je cakeblik in met kokosolie en vul deze met het deeg.
  9. Zet het cakeblik zo’n 45 minuten in de oven.
  10. Controleer hierna met een saté prikker of de cake klaar is. (is de prikker droog als je hem eruit haalt, is de cake klaar!)

Eet smakelijk!