Geen schuldgevoelens met deze gezonde pepernoten! En ze zijn ook nog is super easy te maken, bijna net zo makkelijk als naar de supermarkt gaan!

Nog maar minder dan een maand en dan staat Sinterklaas weer bij ons op de stoep! ( Bij sommigen meer letterlijk dan bij anderen). Hoe dan ook, die pepernoten blijven heerlijk en voor je weet heb je weer heel zo’n zak (1000 kcal) leeg! Hieronder 2 gezonde recepten voor de pepernoten freaks onder ons. Deze keer gericht op het ingrediént Boekweitmeel, wat ze dus gelijk glutenvrij maakt. Maar ook de suiker opname omlaag laat gaan, dubbel-op guilt-free genieten dus!

Twee recepten voor heerlijke gezonde pepernoten!


Bereiding vegan pepernoten:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe het Boekweit-en Amandelmeel en speculaaskruiden samen met de kaneel en zout   in een kom.
  3. Smelt de kokosolie en voeg beetje bij beetje aan het beslag toe. Doe hetzelfde met de Sojamelk.
  4. Maak kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
  5. Bak ze in de oven in ca. 15 tot 20 minuten gaar.

Bereiding non-vegan Pepernoten:

  1. Verwarm de oven op 165 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
  2. Meng alle droge ingredienten in een kom door elkaar
  3. Smelt de boter in een pannetje op het vuur en voeg dat ook toe samen met de honing
  4. Kneed het mengsel tot een deegbal en laat het een half uurtje opstijven in de koelkast
  5. Rol er vervolgens balletjes van, die leg je op de bakplaat met steeds 1 cm ertussen
  6. Zet ze 10 tot 15 minuutjes in de oven en laat ze afkoelen

Eetsmakelijk en geniet!


Lees ook:

Gezond snoepen met deze dadel banaan koekjes

Speltkoeken met cranberries en chocolade

Gezonde vegan abrikozen -en appelflappen