Pizzaaaa! We zijn er gek op! Vandaag hebben we weer een heerlijke gezonde variant van de pizza, namelijk de Glutenvrije pizza met pesto en mozzarella. Deze pizzabodem kun je makkelijk zelf maken en is glutenvrij. Hij is super makkelijk te maken, hij is erg gezond en ook nog eens heel erg lekker! Wie wilt dat nou niet? De pizza is bedekt met heerlijke mozzarella en zelf gemaakte pesto. Toch niet zo gek op pesto of mozzarella? Dan heb je toch nog geluk! Je kunt namelijk bij deze pizza heel makkelijk andere toppings uitkiezen!
Bereiding Glutenvrije pizza bodem
- Verwarm het water tot lauwwarm
- Los dan het gist hierin op
- Meng daarna het meel met een beetje zout in een kom
- Maak een kuiltje in het midden
- Schenk de gistoplossing en de olie in het kuiltje
- Kneed dan het tot er een soepel deeg ontstaat
- Dek het deeg met een vochtige doek af
- Laat deze dan op een warme plaats 1 uur rijzen
- Warm de oven voor op 200 graden
- Bestrijk de bakplaat met wat olie of bakpapier
- Rol of druk het deeg heel dun uit en leg deze op de bakplaat
- Bak dan de bodem ongeveer 11 minuten gaar in de oven
Bereiding Pizza
- Pureer de walnoten, spinazie, verse basilicum en de knoflook met een staafmixer
- Maak dit op smaak met wat olijf olie en citroen sap
- U kunt er eventueel nog wat zout bij doen
- Besmeer de bodem met de zelfgemaakte pesto
- Beleg deze nu met wat spinazie en plakjes mozzarella
- Zet dan de pizza nog 5 minuten in de oven om de mozzarella te laten smelten
- Top de pizza af met wat rucola sla en snijd hem in stukken
Eet smakelijk!
Lees ook:
Ultieme healthy snack: Mini courgette pizza’s
Super snelle homemade glutenvrije pizza