Granolaaaa! Het is lekker als ontbijt, als tussendoortje en zelfs als toetje. Het is makkelijk te vinden, voor elk budget. Maar, wist je dat er ontzettend veel suiker toegevoegd is aan de supermarkt granola? Terwijl jij gezond je dag denkt te beginnen, start jij eigenlijk met een ontzettende piek in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor verbrand jij minder goed vet de rest van de dag. Bovendien is suiker helemaal niet goed voor je! Én is de granola vaak bewerkt waardoor er eigenlijk nog veel meer troep in zit. Dús, wij hebben een heerlijk recept voor jou om thuis aan de slag te gaan.

Even op een zondag middag de keuken in duiken om dit heerlijke granola recept te maken voor de rest van de week. Super makkelijk zo! Het is krokant, met haver en noten, gezoet met ahorn siroop en besprenkeld met kaneel!

Je kan natuurlijk variëren met dit recept. Je zou er gedroogde rozijnen of pruimen doorheen kunnen mengen, voor kokosmeel kunnen kiezen, honing kunnen gebruiken in plaats van ahorn siroop, of andere noten in combinatie met zaden. Alles is mogelijk, wat het ook veel leuker maakt!


Bereiding van de granola:

  1. Verwarm de oven voor naar 250 graden
  2. Meng de havervlokken, de grof gehakte noten, kokos rasp, meel, zout en kaneel in een kom.
  3. Pak een andere komt. Mix de kokosolie, ahorn siroop en vanille extract.
  4. Giet het natte mengsel over het droge en meng tot een klonterig beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Leg het granola mengsel op de bakplaat.
  7. Bak voor ongeveer 40 minuten, meng het even goed na 20 minuten.
  8. Het moet lekker bruin en krokant eruit zien.
  9. Na 40 minuten haal je het eruit, roer het niet!! Laat eerst afkoelen.
  10. Na het afkoelen kun je het bewaren in een wreckpot. Het blijft ruim een week goed.
  11. Lekker met kokosyoghurt en fruit!

Lees ook:

Gezonde bananen pannenkoekjes met maar 3 ingrediënten! (lactose vrij)

Heerlijke pompoen brood met banaan en cacoa nibs!

super green, super good, boerenkool smoothies!