Pompoen. Een heerlijke gezonde herfst groente. Het vult net iets langer, het geeft een mooi kleurtje aan je gerecht en je kan er zoveel mee! Dit pompoen brood recept is door Feelgoodbyfood gemaakt en is een super lekkere mix tussen brood en cake. Met de cocoa nibs erdoor heen krijg je er net iets meer crunch door en met de banaan is die ook lekker zoet. Een lekkere, gezonde comforting cake. Perfect voor deze herfstige dagen!

 


Bereiding pompoen brood:

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de geschilde pompoen in blokjes, kook deze tot ze zacht zijn en giet af.
  3. Smelt ondertussen de kokosolie.
  4. In een kom meng je de eieren, banaan, kokosolie en pompoen en pureer met een staafmixer.
  5. Meng in een andere kom de havermout, speltmeel, kaneel, bakpoeder en zout.
  6. Vervolgens mix je het pompoenmengsel door het beslag.
  7. Meng ten slotte de cacaobibs en walnoten door het mengstel tot éen groot beslag.
  8. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak het pompoenbrood gaar in ongeveer 30 minuten. Het brood/cake is gaar wanneer een sateprikker er droog uit komt.
  9. Laat goed afkoelen.
  10. Eetsmakelijk!

Lees ook:

Glutenvrij: Vegan bananenbrood met kokosrasp, noten en blauwe bessen

Deze gezonde dadel-kokos bliss balls smaken hetzelfde als oreo’s!

De havermoutcappuccino staat op nummer 1 in onze ontbijtlijst!