Dit recept is een Griekse twist op de traditionele wentelteefjes (French toast) die wij kennen. Deze versie is niet zoet maar hartig en is gevuld met kruiden, bosui en een beetje honing. Wil je een keer wat anders proberen dan je normale ontbijt/lunch? Dan is dit het recept voor jou!
Bereidingswijze groene wentelteefjes
- Klop de eiren en de melk in een kom. Roer de peterselie en de bosui er door heen. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Doop twee sneetjes brood in het eimengsel, laat dit er 2-3 minuten in weken. Draai het brood halverwege om zodat beide kanten evenveel zijn bedekt. (Let op: laat het niet langer weken want dan zal het uit elkaar vallen.)
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak de wentelteefjes vervolgens 2-3 minuten (aan beide kanten) tot ze knapperig en goud/bruin van kleur worden.
- Serveer de groene wentelteefjes met met een klein beetje kaneel, wat honing en een toef Griekse yoghurt.
Op zoek naar meer leuke ontbijtrecepten? Probeer ook eens de vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen of de Turkse gepocheerde eieren met Griekse yoghurt