Opzoek naar een luxe en lekkere lunch of diner? Als je je familie deze zomer wilt imponeren, dan moet je ze echt een keer deze groentelasagne voorschotelen. Ontzettend lekker en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan (sounds good right?) en ongelofelijke aanrader dus!
Bereiding groentelasagne
- Zet een pannetje water op om de lasagne bladen te koken
- Snijd de groene asperges in schuine stukken.
- De courgette snijd je in de lengte door midden in 8 repen.
- Pak een steelpan, verhit hier 1 eetlepel olijfolie in en fruit het sjalotje glazig.
- Voeg de wijn toe en laat deze flink inkoken.
- Vervolgens voeg je de soja room toe en laat je de saus zachtjes koken en indikken (+/- 3 minuten)
- Zet het vuur uit.
- pak een wok of koekenpan en verhit 1 eetlepel olijfolie.
- Roerbak de groenten knapperig gaar (+/- 5 minuten)
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Kook intussen de lasagne bladen zoals vermeld op de verpakking.
- Giet de lasagne bladen af en houd ze nog even warm in de pan.
- Zet de saus weer op het vuur en meng de kruiden er doorheen.
- Leg op elk bord een lasagne vel en bedek deze met de helft van de groenten.
- Dek de groenten af met de geitenkaas (of gistvlokken) en bedek deze weer met een laagje groenten.
- Garneer eventueel met nog wat lente-uitjes et voilá
Smakelijk eten!