
Gisteren mocht Freshhh aanwezig zijn bij de boeklancering van Healthy Sisters. En hoe kunnen we het mooie boek beter introduceren dan met een heerlijk gerecht van deze 2 mooie en inspirerende meiden zelf? Voor deze keer delen we het recept van hun heerlijke bananenbrood.
Bereiding bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Gebruik de keukenmachine of blender om de havermout te blenden.
- Meng het havermeel vervolgens met de bakpoeder en het speltmeel in een kom.
- Ontpit de dadels. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en voeg deze bij het meel.
- Prak de banaan in dezelfde kom en voeg de eieren toe.
- Meng alles als laatste met de noten en pitten.
- Ga het deeg niet mixen, dit verpest de structuur van het brood. In plaats daarvan roer je het een spatel alles door elkaar.
- Vet je cakeblik in met kokosolie en vul deze met het deeg.
- Zet het cakeblik zo’n 45 minuten in de oven.
- Controleer hierna met een saté prikker of de cake klaar is. (is de prikker droog als je hem eruit haalt, is de cake klaar!)
Eet smakelijk!