Met tofu zijn er ontzettend veel lekkere gerechtjes te bereiden. Indonesische tofu saté is precies zo’n gerecht. Sinds tofu de ideale vleesvervanger is, kun je ook makkelijk dit Indonesische streetfood gerecht vervangen door tofu te gebruiken in plaats van kip. Samen met de pindasaus die perfect bij dit gerecht past, kun je dit heerlijke vegetarische gerecht niet overslaan!
Bereiding Tofu saté
- Om de Indonesische tofu sate te maken, mix je de ketjap manis samen met de sojasaus, knoflook, olie, komijn en koriander in een kleine kom. Bewaar minstens 2 eetlepels van de marinade in een aparte kom. Doe de tofu in een grote, afgesloten zak. Giet de overgebleven marinade in de zak. Laat de zak minstens 2 uur in de koelkast staan, je kunt dit ook een hele nacht in de koelkast laten staan.
- Mix de pindakaas samen met water, ketchup en hete saus. Doe er vervolgens nog de rest van de marinade bij en roer alles goed samen. Zet ook dit in de koelkast tot je het kunt gebruiken
- Zet het rek in de oven op de derde, bovenste stand, verwarm vervolgens de oven voor. Leg een vel bakpapier in een grillpan en doe hier wat bakspray op
- Verwijder de tofu van de zak marinade en snijd dit in kleinere stukjes. Rijg de stukjes aan spiesjes. Als je houten spiesjes gebruikt, moet je de uiteinden bedekken met folie zodat de stokjes niet verbranden. Laat de tofu rond de 6 tot 8 minuten in de oven zitten, draai de tofu vervolgens om en laat deze daarna nog een keer 6 tot 8 minuten in de oven
- Serveer de saté met de satésaus erbij om in te dippen of erover heen te gieten. Daarnaast kun je natuurlijk veel andere dingen erbij serveren zoals groenten
Eet smakelijk!