Een gezonde snack is altijd een goed plan! Vandaag hebben wij weer een heerlijke snack voor jullie. Hete bloemkool roosjes met pinda dipsaus. Makkelijk te maken en super lekker. Je moet wel van een beetje spicy houden, ben je hier nou niet zo gek op? Gebruik dan een andere chilisaus voor de saus.


Bereiding hete bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden en vet een bakplaat in
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, niet groter dan je duim
  3. Mix de bloem en het water in een kom tot je een beslag hebt zonder klonten
  4. Doe de bloemkool bij het mengsel en zorg dat alle bloemkool bedenkt is
  5. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en bak deze 15 minuten
  6. Meng ondertussen in een kleine pan de olie, sriracha saus, azijn en ½ tl sojasaus
  7. Zet dit op laag vuur tot de saus warm is
  8. Zet het vuur uit voordat de saus kookt en laat deze even rusten
  9. Klop dan de pindakaas en het water door elkaar in een kom tot het smeuïg is
  10. Voeg dan de ahorn siroop, sojasaus, gemberwortel, limoensap en rijstazijn toe aan de pindasaus
  11. Roer dit goed door elkaar en zet het dan in de koelkast
  12. Haal de bloemkool uit de oven en stop deze in een grote kom
  13. Doe de hete saus eroverheen en meng dit door elkaar tot elle stukjes bedekt zijn
  14. Bak dan de bloemkoolroosjes nog 3 minuten in de oven zodat het warm wordt

Tip: Serveer de hete bloemkool roosjes samen op een groot bord met wat komkommer reepjes.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Pittige én knapperige zoete aardappelfriet

Gezond pittig hapje: Gevulde Jalapeno peper

Pittige geroosterde kikkererwten uit de oven