Deze koolhydraatarme versie van dit klassieke Amerikaanse recept is perfect als je zin hebt in een (gezonder) bordje comfortfood. Het is net zo knapperig en cheesy als de normale versie, maar dan zonder al de koolhydraten. Je krijgt ook nog eens een flinke portie groente binnen. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze bloemkool mac and cheese

  1. Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook met wat zout. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe aan het kokende water. Kook ze ongeveer 3 minuten en giet vervolgens af.
  2. Smelt vervolgens een klont boter (evt olijfolie) in een grote koekenpan en bak hierin de geperste knoflook. Voeg na 2 minuten de roomkaas en de slagroom toe en roer goed door de pan. Ga hier mee door toe je een glad mengsel krijgt en voeg dan het paprikapoeder en de zout en peper toe. Doe er dan de twee soorten kaas bij en roer dit door de pan tot het helemaal gesmolten is.
  3. Als je een gladde saus hebt kun je de bloemkool aan de pan toevoegen. Bak de bloemkool nog even mee in de pan en roer alles goed door elkaar heen.
  4. Garneer de bloemkool mac and cheese met verse gehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk!

Variatietip: Je kan voor de mac and cheese alle soorten kaas toevoegen. Experimenteer er mee en voeg de kaas toe die jij zelf het lekkerst vindt!

Ook proberen: overheerlijke vegan Mac & Cheese