Niks is zo lekker als een schep granola in je yoghurt. Helaas is de variant uit de supermarkt vaak ontzettend bewerkt. E-nummers, siropen en onnodig veel suikers verpesten eigenlijk een heerlijk en gezond maaltje. De oplossing? Je eigen granola bakken! Versers, gezonder en lekkerder kun je het niet krijgen. deze granola is naast glutenvrij ook heel goed te eten door veganisten, en je kunt zelf bepalen hoe gezond of ongezond je hem maakt. Aan de slag!
Bereiding granola
- Verwarm de oven voor op 220g
- Mix het kokosschaafsel, de noten, het chiazaad, lijnzaad, kaneel en zout in een kom.
- Verwarm de kokosolie of olijfolie samen met de ahornsiroop in een steel pannetje.
- Voeg dit vervolgens bij de notenmix in de kom. Roer alles goed door elkaar.
- Verspreid de mix over een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakplaat in de oven en bak 20minuten.
- Na 20 minuten haal de je bakplaat uit de oven, je voegt nu en blauwe bessen en de zonnebloempitten toe aan de mix. Roer nog even goed door elkaar.
- Zet de oven nog wat hoger, op 250graden en bak het geheel nog even 7 a 8 minuten tot het een donkere gouden kleur krijgt. Houd deze laatste 8 minuten de granola goed in de gaten, want het kan heel snel aanbranden.
- Haal de granola uit de oven en laat goed afkoelen. Bewaar het na afkoelen in een luchtdichte pot.
Tip: Je kunt zelfs nog stukjes pure chocolade of cacaonibs aan de mix toevoegen nadat deze is afgekoeld.
Meer glutenvrij?
Glutenvrije muesli kwark bollen
Gevulde ananas met rijst en garnalen!