Soms is het lastig om te bedenken wat je wilt eten in de ochtend. Zeker als je graag een broodje lust, maar een gluten allergie of intolerantie hebt. Het glutenvrije brood uit de supermarkt is ook niet allemaal even lekker, dus waarom maken we het niet een keertje zelf? Deze muesli kwark bollen van Pauline zijn eigenlijk ontzettend simpel te maken. Zeker als je er gewoon een hele boel van maakt in 1 keer, en deze invriest. Hoeft het niet steeds ontzettend veel tijd te kosten (en ze zijn zó lekker!) Aanradertje van Freshhh dus.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Meng de kwark en de eieren door elkaar.
  3. Voeg de speltbloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel toe en meng het nog even kort in je keukenmachine. Met een spatel mengen kan ook.
  4. Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes en meng dit samen met de rozijnen door het deeg.
  5. Voeg 25 gr havervlokken toe en meng het nog even kort door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Verdeel het deeg met een ijsschep of 2 lepels over de bakplaat. Garneer de bovenkant met de resterende havervlokken.
  8. Bak de kwarkbollen in 18 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!