Het Paleo dieet legt de focus op “echte voeding”, natuurlijk eten zonder al teveel bewerkingen. Makkelijk gezegd is het, eten zoals de natuur het voor ons bedoeld heeft. Het Paleo dieet is dus eigenlijk een poging om te eten zoals de oermens dat deed. Oftewel, als de oermens het niet herkende als eten, zou jij het ook niet moeten eten. Iets wat wel vrij lastig is in onze maatschappij omdat vrijwel alles bewerkt is. Wil jij beginnen met Paleo eten? Of doe je het al een tijdje en opzoek naar nieuwe inspiratie? Vanaf nu gaan we ook op Freshhh geregeld wat lekkere Paleo proof recepten delen. Om te beginnen, deze heerlijke topische rundvlees en ananas spiezen.

Bereiding spiezen

  1. Meng de coconut aminos* met 5 eetlepels olijfolie, de geperste knoflook en peper in een afsluitbare bak en marineer hierin het vlees (liefst een paar uur in de koelkast).
  2. Doe de ananas samen met de basilicum, 1 eetlepel olijfolie en versgemalen peper in een kom en laat dit ook ongeveer een half uurtje marineren.
  3. Rijg het vlees en de ananas om en om aan een metalen spies.
  4. Grill in een hete grillpan of op de BBQ totdat het vlees vanbinnen gaar is.

*Coconut aminos: is een biologische marinade die gemaakt is van kokosbloesem sap. Het is qua smaak vergelijkbaar met sojasaus of tamari, maar bevat geen soja en is geheel glutenvrij en daarmee een perfect alternatief. Bovendien zit het ook nog eens boordevol alle gezonde eigenschappen van kokos. Verkrijgbaar bij de supermarkt.