Eigen recept en ook een échte favoriet thuis. Ik schuif hem vaak de oven in want hij is gewoon verantwoord en óók nog eens ongelofelijk lekker. Ik krijg nu al trek in zo’n lekker stukje gezonde havermout appeltaart. Kies bij deze taart voor de originele roomboter of probeer iets nieuws en gebruik kokosolie. Trouwens, wist je dat roomboter helemaal niet zo ongezond is als velen denken? Kies vooral voor de variant waar jij jezelf goed bij voelt. Deze appeltaart maak je heel gemakkelijk door het werk goed onder te verdelen. Gelukkig heb ik dat al voor je gedaan! Bakken maar…
Bereiding van de appels
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakvorm in met kokosolie en schil de appels.
- Snijd de appels in plakjes van minimaal 4 mm (zie foto).
- Strooi 4 eetlepels kaneel/speculaaskruiden over de appels.
Bereiding havermout deeg
- Blend de havermout op de hoogste stand heel fijn. Op deze manier ontstaat er huisgemaakt havermeel.
- Smelt de kokosolie in een pannetje.
- Zeef de havermeel boven een kom. Zo ontstaan er geen klontjes!
- Voeg hier vervolgens de havermout, het ei, gesmolten kokosolie en snuf zout aan toe.
- Kneed het tot een grote bal.
Wil je de taartbodem toch wel extra zoet maken? Gebruik dan kokosbloesem suiker of honing en kneed dit door het deeg.
Volg deze laatste stappen voor een overheerlijke taart
- Verdeel het haverdeeg over de bakvorm en zorg dat je een heel klein beetje deeg achter de hand houdt.
- Strooi nog wat kaneel over de bodem van de taart.
- Neem een kom en meng er evt. kokosbloesem suiker of honing door de appels heen
- Druk eerst en vooral voorzichtig de langwerpige appels tegen de rand van de taart aan.
- Verdeel de overige appels gelijkmatig over de haverbodem.
- Het achter de hand gehouden deeg gebruik je om in kruimeltjes te verstrooien over de taart.
- Schuif de appeltaart voor plusminus 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Klaar? Laat goed afkoelen tenzij je hem liever warm eet!
Enjoy!