Liefhebber van een wit visje? Dit gerecht bewijst dat het niet heel moeilijk hoeft te zijn om een lekkere witte vis op tafel te zetten. Het is het meest simpele en smaakvolle recept dat je maar kunt bedenken. Het enige wat je nodig hebt is een ovenschaal en een oven en dan kan er niet zo heel veel mis gaan! In dit gerecht gebruiken we een kabeljauw filet, maar het is ook mogelijk om het met andere witte vis te bereiden.
Bereiding kabeljauw
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak de tomaten en snijd deze in plakken (snijd het harde witte gedeelte even weg).
- Leg links en recht de tomatenschijven dakpansgewijs naast elkaar in een ovenschotel (hier leg je straks de filet op)
- Kruid de tomaten met zwarte peper.
- Meng de mosterd met de sojasaus en twee eetlepels olijfolie.
- Schep vervolgens deze dressing met een lepel over de tomaten.
- Leg de kabeljauw op de tomaten en lepel er de rest van de saus over.
- Zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Zo simpel is het!
Probeer ook
Gegrilde zalm met pesto en zoete aardappel frietjes
Gezonde en kleurrijke vis taco’s met avocado yoghurt saus
Vanavond bouwen we heerlijke tonijnburgers! (eiwitrijk)