Op zoek naar een interessant recept voor een heerlijke koolhydraatarme lunch? Wij geven je hier vijf heerlijke opties voor koolhydraatarme lunches. Laat dit lijstje bewijzen dat koolhydraatarm helemaal niet hoeft te betekenen dat het minder smaakt. In tegendeel!


Poké bowl met zalm

Deze poké bowl met zalm is niet enkel arm aan koolhydraten, het is ook een echte luxe lunch. Perfect om je kookkunsten te demonstreren zonder al te lang in de keuken te staan. Binnen de vijftien minuten heb je een oerdegelijke, heerlijke en gezonde lunch op tafel staan! Deze heerlijke lunch is bovendien ontzettend gezond. Je vult je bowl met tal van vitaminen, proteïnen en mineralen.

Recept Poké bowl met zalm

Koolhydraatarme wraps

Met deze koolhydraatarme wraps scoor je gegarandeerd een hit. De vulling kies je bovendien helemaal zelf. Misschien ga je wel voor de vegan salsa hieronder?

Of je ze nou ’s middags voor de lunch klaarmaakt, als snack op de feesttafel zet of ’s avonds als bijgerecht bij je diner serveert: deze wraps zullen je smaakpapillen aangenaam prikkelen. En dat zonder koolhydraten!

Recept: koolhydraatarme wraps

Vegan salsa

Deze heerlijke salsa is perfect voor op je koolhydraatarme wrap, maar werkt ook prima als partydip met wat tortillachips en een paar schijfjes avocado. Waar je ‘m ook mee combineert, deze salsa wordt vast je nieuwe favoriete (side) dish.

Recept: vegan salsa

Vegan groentesoep van zoete aardappel

Mijn persoonlijke (en binnenkort vast ook jouw) favoriet is deze vegan friendly groentesoep met zoete aardappel en linzen. Deze heerlijk kruidige soep is perfect voor veganisten die koolhydraten willen vermijden. Maar ook als vegetariër of vleeseter kun je ongetwijfeld genieten van deze heerlijke koolhydraatarme lunch!

Recept: vegan groentesoep

Vegetarische pizza met broccolibodem

Een pizza met koolhydraatarme korst? Het bestaat! En we hebben het hier niet over de enigszins trieste glutenvrije pizza’s van Dokter Oetker. De broccolibodem hoeft namelijk geenszins onder te doen voor een traditionele pizzabodem, en smaakt ook niet naar de vervangproducten die je in de winkel koopt. Deze voortreffelijke pizza flans je helemaal zelf in elkaar, en de moeite loont! Iets arbeidsintensiever dan de andere recepten op deze lijst, maar misschien net daarom dat tikkeltje lekkerder.

Recept: vegetarische pizza met brocollibodem

Lees ook

Koolhydraatarme lunches: 5 opties ter inspiratie

Recept: koolhydraatarme fish taco bowl met bloemkoolrijst

Koolhydraatarme lunches: 5 opties ter inspiratie

Recept: lekkere kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarme lunches: 5 opties ter inspiratie

8 x de lekkerste koolhydraatarme recepten