Kastanjeflappen? Ja, ze bestaan echt – en ze zijn nog lekker ook. Een heerlijk vegan kerstrecept voor tijdens de feestdagen, ook erg lekker voor de niet-veganisten. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan gauw verder voor de bereidingswijze van deze vegan kastanjeflappen met cranberrysaus.
Bereidingswijze Vegan Kastanjeflappen met Cranberrysaus:
- Verhit wat olie in een pan en fruit de fijngesneden ui voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, champignons, wortel en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten mee. Haal dan de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg deze neer tot ze licht ontdooid zijn.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de vulling van de kastanjeflappen toe en bak alles nog 5 minuten mee. Schep op elk plakje bladerdeeg 2 eetlepels kastanjemengsel en vouw het bladerdeeg dubbel naar driehoekjes. Bevochtig de randen zodat ze goed blijven plakken of druk het aan met een vork voor een mooi patroon.
- Bestrijk het bladerdeeg met sojamelk en bestrooi ze met sesamzaadjes of nootjes.
- Dek de flappen af en laat ze voor een tijdje in de koelkast staan.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden maak ondertussen de cranberrysaus. Doe de cranberries in een pan met sinaasappelsap, suiker, kaneel en 50 milliliter water en breng dit aan de kook. Blijf dit goed roeren en kook het voor ongeveer 10 minuten tot de cranberries een beetje uit elkaar vallen. Voeg eventueel nog een beetje water toe als het te dik wordt.
- Bak nu de flapjes voor 20 minuten tot het deeg goudbruin is.
- Serveer de flappen tot slot met wat lauwwarme cranberrysaus.