Geen uren in de keuken, wél een dessert to die for! Vandaag deel ik dit heerlijke vegan chocolademousse taart recept met jullie.
Bereiding bodem chocolademousse taart
- Verwarm de oven op 180 graden
- Pak de keukenmachine of (sterke) blender, doe de amandelen hierin en maal tot kleine stukjes.
- Voeg de havervlokken, kaneel en zout toe aan de keukenmachine en mix tot alles tot grove korrels.
- Vervolgens voeg je de siroop en kokosolie toe en mengt alles nog even goed.
- Het is nu een droog deeg. Voeg hier 2 eetlepels water aan toe (zo wordt het niet te droog)
- Vet een taartvorm in en vul deze met de mix.
- Verdeel gelijk en druk alles goed aan met je handen.
- Zet +/-15 minuten in de oven; laat daarna goed afkoelen.
Bereiding vulling chocolademousse taart
- Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken (in een vergiet)
- Maak je keukenmachine even schoon en vul deze vervolgens met de ingrediënten voor de vulling.
- Meng alles tot een mousse.
- Proef vervolgens of hij naar smaak is. Voeg anders wat extra cacaopoeder, dadels of siroop toe.
- Giet de vulling over de afgekoelde bodem.
- Strijk de mousse glad en zet +/- 30 minuten in de vriezer.
- Beleg de taart voor het serveren met frambozen, gehakte amandelen en/of kokosvlokken
Enjoy!
Zijden tofu* te koop bij biowinkels en Aziatische toko’s
Probeer ook:
Heerlijke en gezonde Valentijnstaart met rood fruit
Deze plekjes zijn perfect voor een romantisch diner op Valentijnsdag!
Heerlijke valentijnsrecepten van ontbijt tot diner!