Er is niets wat meer kerst schreeuwt dan eggnog. Als je er, net als ons, niet genoeg van kan krijgen, doe dan eens gek en combineer de eggnog met je ontbijt. Wij hebben het recept voor de lekkerste kerstige wentelteefjes met eggnog. Zo kan je smullen van een perfect kerstontbijtje-met een gezonde twist- op kerstochtend.
Wentelteefjes zijn altijd lekker en vullend. Door de witte casino boterhammen te vervangen met volkoren brood, geef je een gezonde twist aan de wentelteefjes. En de eggnog geeft net dat vleugje feestelijkheid die de wentelteefjes ideaal maken voor de kerstdagen. In dit recept laten we je zien hoe je zowel de eggnog als de wentelteefjes maakt. Ook als je eggnog over hebt van de borrel, kan je het gebruiken voor het eten: win-win! Lees hier hoe je de kerstige wentelteefjes met eggnog bereid.
Bereidingswijze
- Pak een steelpan en doe de melk hierin. Breng deze aan de kook en meng hier de suiker doorheen. Zet de melk met suiker vervolgens op een laag vuur.
- Pak vervolgens een hittebestendige kom en doe hier de eidooier en het eiwit in en klop deze op.
- Haal de warme melk met suiker van het vuur en voeg deze bij het opgeklopte eimengsel.
- Voeg de room toe aan de kom en roer goed door. Doe daarna de rum of whiskey erbij.
- Doe de nootmuskaat en kaneel erbij en roer goed door totdat het een glad mengsel is
- Pak een grote kom en doe hier de eggnog, de eieren en noot muskaat in. Roer dit goed door elkaar met een garde.
- Voeg de helft van het zakje vanillesuiker toe aan het mengsel.
- Verwarm een bakpan op middelhoog vuur. Doe de boter erbij en smeer over de pan.
- Doop de boterhammen één voor één in het mengsel en leg ze vervolgens in de pan. Let op dat je het vuur niet de hoog zet, want anders bakt het te snel aan.
- Zorg dat alle wentelteefjes goudbruin gebakken zijn. Als ze allemaal klaar zijn, stapel ze dan op een bord en strooi de rest van de vanillesuiker en de bosbessen en frambozen over de wentelteefjes.
Eetsmakelijk!