Deze heerlijke kokos-curry gehaktballetjes met bloemkool rijst zitten vol met eiwitten en het is een super gerecht voor mealpreppen. Een goede curry is het hele jaar door lekker. In de herfst en winter kun je gaan voor een slow-cook curry, en in de zomer en lente kun je weer gaan voor een frisse, koude curry. Een curry bestaat vooral uit specerijen, kruiden en chilis. Je kunt dit gerecht ook prima met normale rijst maken, maar de bloemkool rijst zorgt toch voor net iets meer groenten.


Bereiding kokos-curry gehaktballetjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet de ovenschaal in met wat kokosolie of kokosspray
  3. Doe de rode kool en koriander in een kom
  4. Schenk de honing, rijstazijn en limoensap er overheen
  5. Hussel dit goed door elkaar en doe er als laatst wat zout doorheen
  6. Zet dit even in de koelkaast
  7. Doe ondertussen de kip in een bak
  8. Doe hier de knoflookpoeder, basilicum, ei, chilipoeder, olijfolie, komijn en chili pasta bij
  9. Schep kleine stukjes uit het mengsel (een kleine eetlepel)
  10. Kneed dit in de vorm van een balletje
  11. Plaats deze dan in de ovenschotel en doe dit voor 10 minuten in de oven
  12. Verwarm een pan met olijfolie
  13. Voeg dan de ui toe en bak deze 2 tot 3 minuten
  14. Doe daarna ook de knoflook, kokosmelk, curry pasta, sriracha saus en wat limoensap erbij
  15. Breng dit aan de kook
  16. Haal de gehaktballetjes na 10 minuten aan de oven en voeg hier de currysaus aan toe
  17. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak nog eens 7 minuten
  18. Verwarm nog een pan met olijfolie
  19. Verkruimel de bloemkool en doe deze in de pan
  20. Voeg dan de limoensap en zout & peper eraan toe en bak dit 5 tot 7 minuten
  21. Haal de ovenschaal weer uit de oven
  22. Pak een kom en doe er een laagje salade en bloemkool rijst in
  23. Leg er dan wat gehaktballetjes op en voeg wat van de kerriesaus er aan toe
  24. Top dit af met wat verser basilicum en een scheutje limoen sap

Tip: Je kunt voor dit recept ook vegetarische gehaktballetjes gebruiken

Eet smakelijk!


Lees ook:

Koolhydraatarm: Vegetarische bloemkool curry

Glutenvrije mango curry met tofu (vegan)

Maak je eigen simpele thaise gele curry pasta