Wie zegt dat ijs alleen lekker is wanneer het buiten mooi weer is? Als dessert is het toch altijd lekker! En al helemaal wanneer het gaat om gezond ijs met de heerlijke frisse smaak van kokos!
Bereiding simpel kokosijs
- Snijd de bananen in stukken van 1 cm en plaats deze naast elkaar in een diepvrieszak. Leg deze zak voor twee uur in de diepvries
- Haal de banaan uit de vriezer en laat het een kwartiertje liggen. Gebruik een mixer om de nog bevroren banaan, kokosmelk, yoghurt en eventueel maple siroop te mengen. Pureer dit mengsel voor ongeveer drie minuten
- Voeg als laatste de kokossnippers toe en mix nog voor 1 minuut
- Je hoeft het niet helemaal glad te mixen, want de stukjes ijskoude banaan door je ijs maken het juist heel erg lekker
Tip: Haal verse kokosnoten in huis, breek ze door tweeën en gebruik de halve kokosnoten als kommetjes!
En dan is het nu tijd om te genieten!
Vind je deze ijsjes al lekker? Probeer dan ook eens deze zelfgemaakte kokos kersenijsjes!