Voor alle matcha liefhebbers. Een kokosnoot matcha cake die je moet proberen. Dit recept is ideaal wanneer je een snel maar ook bijzonder gerecht op tafel wilt zetten. Deze cake heb je zo op tafel staan en is ook nog een heerlijk!
bereiding Kokosnoot matcha cake
- Verwarm de oven voor op 165°C
- Gooi het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, de matcha poeder, amandelmelk, de 2 eieren en het bakpoeder in een blender.
- Mix dit goed tot je een mooi glas beslag hebt.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet deze goed in met de kokosolie
- Giet het beslag in de bakvorm
- Doe hem voor ongeveer 50 minuten in de oven
- Als de cake klaar is, laat hem eerst even afkoelen
- Voor de glazuur mix je alle ingrediënten behalve de kokosrasp (!) tot een romige massa in de keukenmachine of blender.
- Smeer het glazuur met een spatel over de afgekoelde cake.
- Bestrooi eventueel nog met kokosrasp en wat matcha poeder.
Tip: als de glazuur te nat is, laat het dan eerst een paar minuten opstijven in de koelkast, anders loopt het gelijk weer van de cake af.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
5 heerlijke koolhydraatarme zoete snacks!
Gezond goedkoop: Bananen chocolade mugcake
Gezonde chocolade taart (vrij van gluten en lactose)