Koolhydraatarm eten is hot! Waarom? Omdat niet iedereen goed tegen het eten van veel zetmelen kan en we merken dat we sinds kleins af aan eigenlijk altijd geleerd hebben om bij elke maaltijd een hele boel carbs naar binnen te werken. Iets waar vaak tegelijkertijd ook nog eens veel caloriën in zitten, waardoor we al snel over onze behoefte voor de dag heen gaan. Let op: we zeggen nu nièt dat koolhydraten slecht voor je zijn, in tegendeel zelfs, we hebben ze nodig om goed te functioneren, maar een overkill aan bepaalde voedingsstoffen, is nooit een goed idee. Dus wil je je koolhydraat inname iets verminderen? En toch nog geregeld kunnen genieten van iets lekkers (Het gaat om balans toch?). Dan hebben wij hier een lijstje met 5 heerlijke, koolhydraatarme zoete snacks, om je vingers bij af te likken.

Kokos makronen

Dit is een van de meest gelezen recepten bij ons op de website en dat is niet zonder reden. Je maakt deze koolhydraatarme én suikervrije heerlijkheden namelijk met maar 2 ingrediënten. Ze zijn dus super simpel en ook nog eens ontzettend lekker.

Je vind het recept hier.

Foto: iStock

Appel kaneel muffins

Als je echt een heel streng koolhydraatarm dieet volgt, waarbij je maar een bepaald aantal grammen koolhydraten binnen mag krijgen, is het misschien niet het beste recept (ja, we weten het, in appels zitten koolhydraten..). Maar als je gewoon gezond en gebalanceerd eet en graag een zetmeel vrij en koolhydraatarme snack wilt, zijn deze muffins toch wel ideaal. Zeker omdat ze heel makkelijk mee te nemen zijn.

Je vind het recept hier.

Foto: foolproofliving.com

American chocolatchip cookies

Waarschuwing: Vries de helft van deze koolhydraatarme zoete snacks, zodra ze uit de oven komen in! Anders eet je de hele lading in 1 keer op.

Je vind het recept hier.

Foto: iStock

Chocolade fudge proteïne brownies

Extra eiwitrijke snack? Wie zegt dat proteïne snacks niet te eten zijn en altijd een smerige goedkope plakkerige eiwitreep na het trainen eet, heeft dus nog nooit deze heerlijke proteïne brownies gemaakt. Een veel en veel betere post-workout snack.

Je vind het recept hier.

Photo by gimmedelicious.com

Monchou taart met bramen en bessen

Geen zin om kwijlend tegenover je visite te zitten en toe te moeten kijken hoe ze een stuk taart eten terwijl jij op je voeding let of je macro’s trackt? Dan maak je voortaan deze heerlijke monchou taart met bramen en blauwe bessen. Heel bewust snoepen!

Je vind het recept hier.

Photo by Erol Ahmed on Unsplash

Lees ook

5 heerlijke koolhydraatarme zoete snacks!

Onze 5 favoriete buddha en poké bowls!

5 heerlijke koolhydraatarme zoete snacks!

5 heerlijke koolhydraatarme zoete snacks!