Een vier kazen pasta is een van de klassiekers uit de Italiaanse keuken en wordt ook wel Quattro Formaggi genoemd. Deze pasta is super makkelijk te maken en ook snel klaar. Je kunt veel variaties maken met deze pasta want je kan er bijna alle soorten kaas voor gebruiken. Wij hebben gekozen voor Fontina kaas, Mozzarella kaas, parmezaanse kaas en Provolone kaas. Maar je ziet ook vaak dat er gorgonzola voor gebruikt wordt.
Bereiding vier kazen pasta
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
- Verwarm een grote koekenpan
- Smelt de boter en voeg de knoflook er aan toe
- Laat dit ongeveer 2 minuten op het vuur koken
- Voeg langzaam wat room toe
- Doe daarna de vier soorten kazen erbij
- Blijf dit goed door elkaar roeren tot alle kazen zijn gesmolten
- Is de saus te dik? Voeg er dan wat water van de pasta aan toe
- Meng het tot een mooie gladde saus
- Voeg de gekookte pasta aan de pan met saus toe
- Meng weer goed door elkaar zodat alle pasta bedekt is met saus
Tip: Je kunt ook andere soorten kazen kiezen voor deze pasta.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Heerlijke vegetarische Italiaanse pasta bolognese!
Vegan pasta met creamy tofu saus
Heerlijke gezonde pasta met tomaten-champignonsaus