Pizza fan? Ja, wij weten er alles van en eten ook het liefst elke dag onze favoriete Italiaanse guilty pleasure. Helaas past het ‘elke dag pizza eten’ niet echt in onze gebalanceerde gezonde leefstijl. Gelukkig zijn er wél een heleboel pizza varianten waarmee je toch wat vaker, kunt genieten van je cheesy pleasure. Neem bijvoorbeeld de pizza met broccoli of bloemkoolbodem, of onze mini pizza muffins. Om onze collectie met variaties uit te breiden delen we vandaag nog een andere koolhydraatarme variant, namelijk de omelet pizza! Veel eiwitten, weinig koolhydraten. Ideaal voor de pizza lover en iedereen die een beetje let op wat hij/zij eet. Daarnaast natuurlijk ook gewoon MEGA lekker en daarom delen wij hem graag.

Note: Deze pizza kun je zowel als ontbijt, lunch als avondeten maken! Yesss elke dag pizza!

Bereiding omelet pizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de eieren met de room en zout en peper in een kom.
  3. Vet een een pizza bakplaat of een aluminium taartvorm in.
  4. Voeg 50 gram mozzarella toe en schenk het mengsel in de bakplaat.
  5. Schuif nu je omelet bodem ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Bak ondertussen het ontbijtspek en de ui.
  7. Haal vervolgens de omelet bodem uit de oven en besmeer de tomatensaus.
  8. Top de saus met de resterende 200 gram kaas, de maïs, het ontbijtspek en de uien en bestrooi met oregano.
  9. Zet nog een paar minuten in de oven tot je omelet pizza goudbruin is gekleurd.

Enjoy!


Probeer ook:

Pita-pizza met avocado en ei!

Koolhydraatarm: Heerlijke broccoli pizza bodem!

Glutenvrije pizza met pesto en mozzarella