Pizza en delen? Normaal gesproken niet echt een match made in heaven! Voor deze ene keer dan, deze pizza bites zijn overheerlijk en perfect om uit te delen of om op tafel te zetten tijdens een feestje!

Bereiding pizza bites bodem

  1. Pak een kom of een maatbeker en doe hierin het water en de lijnzaad. Laat dit voor 20 minuten staan
  2. Begin ondertussen aan het deeg. Snijd de bloemkool klein en doe de roosjes in een keukenmachine of gebruik een kom en een mixer. Maal tot kleine korreltjes
  3. Kook de bloemkoolkorrels in een pannetje met water 5 minuten gaar
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn of gebruik een pers
  5. Giet het water van de bloemkoolkorrels af en doe de korrels in een kom. Plaats de kom voor 15 minuten in de vriezer
  6. Doe de havermout in de keukenmachine of gebruik weer een mixer. Maal de havermout tot meel. Als je al meel hebt gekocht, kun je deze stap natuurlijk overslaan
  7. Leg dan een schone theedoek op het aanrecht of op je tafel
  8. Haal de bloemkoolkorrels uit de vriezer en keer de kom om op de theedoek. Draai met je handen de theedoek strak dicht en knijp zo veel mogelijk vocht uit de bloemkoolkorrels
  9. Plaats een stuk bakpapier op je bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden
  10. Doe de bloemkoolkorrels in een kom en voeg het lijnzaadmengsel en het havermoutmeel toe. Mix dit alles goed door elkaar. Voeg de olie, de knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Meng alles nog een keer door elkaar
  11. Verdeel je deeg op het bakpapier in een vierkante vorm, zorg dat het ongeveer 1 cm dik is
  12. Bak het deeg in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven

Pizza bites beleggen

  1. Voer deze stappen uit wanneer de bodem in de oven zit
  2. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder het kroosje. Pak een koekenpan of een wokpan en doe hierin de kokosolie. Voeg de tomatenblokjes toe en bak voor 8 minuten. Roer tussentijds goed door
  3. Pak intussen een pan voor de broccoli. Snijd de broccoli in hele kleine stukjes en bak ook deze in een pan met kokosolie voor 6 minuten
  4. Doe de tomatenblokjes in een kom (of keukenmachine) en mix tot een gladde massa
  5. Snijd de ui klein en voeg toe deze samen met de oregano toe aan het tomatenmengsel
  6. Haal de pizzabodem uit de oven na 30 minuten en verdeel het tomatenmengsel over de bodem
  7. Verdeel daarna de broccoli stukjes over de bodem en als laatste de vegan kaas
  8. Vet de rand naar wens nog in met wat olie
  9. Plaats het geheel nog 5-7 minuten in de oven. Houdt hem in de gaten en wacht tot de kaas goudbruin kleurt

Tip: Snijd naar wens de olijven in kleine schijfjes en verdeel deze voor de kaas over de pizzabodem.

Lees ook

Overheerlijke vegan pizza bites om uit te delen

SUGO Pizza: genieten van pizza's, zonder schuldgevoel!

Overheerlijke vegan pizza bites om uit te delen

Lekkere pita pizza met chorizo en geitenkaas