Je denkt vast, wat is hier nu moeilijk aan? Nou, dat heb je mis! Dit ontbijtje komt met zelfgemaakte granola en dat maak je niet zomaar.. Granola bevat erg veel ingrediënten en je moet oppassen dat je hem niet laat aanbranden (dat gebeurt namelijk vrij snel). Ga de uitdaging dus aan en maak dit frambozen-kokos ontbijt met zelfgemaakte granola!
Bereiding frambozen-kokos ontbijt
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius
- Pak een grote kom en mix de kaneel, amandelen, havermout, agavesiroop, de zaden, Zonnebloempitten en cranberries goed door elkaar
- Pak een ovenschaal of een ovenplaat en beleg deze met bakpapier
- Verspreid de ingrediënten uit de kom over de schaal of de plaat
- Zet het in de oven voor 15 minuten en houd het dus heel erg goed in de gaten! Schut om de 5 minuten even door elkaar
- Pak nu een andere kom en doe hierin de kokosyoghurt en de helft van de frambozen. Prak de frambozen met een vork klein en meng het goed door de yoghurt heen
- Haal de zelfgemaakte granola uit de oven en laat het een klein beetje afkoelen
- Neem twee kommetjes of twee potjes (zoals op de afbeelding) en schep 2 eetlepels van de yoghurt op de onderkant, dan 1 eetlepel granola, 2 eetlepels yoghurt, enzo totdat je ongeveer 4 centimeter overhoudt aan de bovenkant
- Vul deze 4 centimeter met de aan apart gehouden frambozen
Tip: In plaats van frambozen kun je natuurlijk ook afwisselen met ander fruit, denk aan passievrucht of mango!
Enjoy!