Al het goeds komt uit… de oven! Deze ovenschotel is makkelijk, snel en handig. Terwijl de oven het werk doet, heb jij je handen vrij. Deze heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en kidneybonen is een makkelijk recept en vult goed!
Bereiding ovenschotel met zoete aardappel en kidneybonen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes.
- Kook de aardappelplakjes 3 minuten met een beetje zeezout.
- Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.
- Snijd de ui in halve ringen en bak deze samen met het gehakt.
- Snijd vervolgens de knoflook fijn.
- Giet eventueel het vet van het gehakt af en voeg de tomatenblokjes uit blik en de knoflook toe. Laat dit drie minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd de trostomaten in blokjes.
- Hussel alle ingrediënten (behalve de aardappelplakjes en de geraspte kaas) door elkaar en maak het op smaak met peper en zeezout.
- Doe vervolgens de helft van het mengsel in een ovenschaal.
- Leg de helft van de aardappelplakjes er op en schep nu de rest van het mengsel in de schaal.
- Leg dan de andere helft aardappelplakjes erop, strooi de geraspte kaas er overheen en strooi eventueel nog een klein beetje chilipoeder over de kaas.
- Plaats als laatste de ovenschotel 20 minuten in de oven.
Tip: zet eventueel de laatste vier minuten de grillstand van de oven aan voor een knapperig korstje.
Eet smakelijk!