Een recept voor een magisch lekkere paddenstoelen soep! Daarmee trekken we je aandacht wel hé? Maak je geen zorgen, er zit niks geks in waardoor je gaat hallucineren. Het magische zit hem in de hemelse smaak en textuur van deze paddenstoelen soep. Het is licht verteerbaar, valt niet zwaar op de maag én vult lekker! Heerlijk nu met deze koude dagen..

Wist je dat shiitakes (soort paddenstoel) een uniek soort suiker bevatten? Deze stimuleren de aanmaak van jouw witte bloedlichaampjes. De interactie vindt vervolgens plaats in de darmkanaal. Hier wordt vervolgens een reflex veroorzaakt waardoor in het lichaam een soort alarm wordt afgegaan als er iets niet goed gaat met je lymfe systeem. Door dit alarm gaat je lichaam meer witte bloedcellen aanmaken, waardoor je lichaam zich vervolgens beter kan afweren tegen infecties. Héél veel van deze paddenstoelen soep eten dus!

Bereiding paddenstoelen soep

  1. Week het gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini) met 400 ml heet water in een kom.
  2. Snijd vervolgens al je groenten alvast voor.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan, doet er de uit en knoflook bij en bak 4-5 minuten.
  4. Doe er nu de kastanje champignons en shiitakes bij en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg het eekhoorntjesbrood (inclusief gezeefde vocht) en het bouillon poeder en rozemarijn toe en laat alles 10 minuten pruttelen.
  6. Giet als alle paddenstoelen gaar zijn de hele inhoud van de pan (haal het takje rozemarijn eruit!) in een blender of gebruik een staafmixer.
  7. Maak er een glad soepje van, of laat het klonterig. Waar je van houdt!
  8. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. TIP: Voeg wat rijst toe voor extra textuur, koolhydraten en meer calorieën!

Wist je trouwens dat wij in de Nederlandse bossen ook veel eekhoorntjesbrood hebben? Dit scheelt een hoop geld en is lekker vers! Tijdens herfst in het seizoen om op pad te gaan. Zorg wel dat je met iemand bent die veel kennis heeft, zodat je geen giftige paddenstoelen gaat eten!


Lees ook:

Heerlijke gekruide pompoen linzen soep

Warme champignon salade met spinazie en boontjes

Waarom je brood en koolhydraten NIET hoeft te schrappen uit je dieet!