Het ontbijt is wat ons betreft het beste moment van de dag. Daar zijn wij niet de enige in, want de Engelsen staan er ook om bekend dat ze van het ontbijt een feestje maken. Ze doen het daar wel op hun eigen manier! Veel mensen moeten er niet aan denken om de dag te beginnen met bonen in tomatensaus, maar wij zien het wel zitten. Dus heb je ook een keer zin in een ander ontbijt dan je gewoonlijke overnight oats, ontbijtsmoothie of avocado toast? Verwen je zelf dan met dit heerlijke (vegetarische) Engelse ontbijt, of een Full English Breakfast, zo als onze buren aan de overkant van de Noordzee het noemen.


Bereidingswijze Full English Breakfast

  1. Verwarm de olie in een pan, voeg hier de groene asperges en de champignons aan toe. Breng op smaak met een snufje zout en peper en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Zet ondertussen een grilpan op het vuur en doe hier de gehalveerde tomaat en de halloumi op. Bak deze een paar minuten op en draai halverwege om, wanneer de onderkant van de halloumi een goud bruine kleur heeft.
  3. Verwarm ook de witte bonen in tomatensaus op in een pannetje.
  4. Als je nu nog een pannetje over hebt kun je daar een mooi spiegeleitje in bakken.
  5. Serveer je Full English Breakfast met twee stukjes toast en je hebt een echte full English, maar dan helemaal vegetarisch.
  6. Eet smakelijk!