Liefhebber van de Italiaanse keuken? Maar niet zo’n fan van koolhydraten? Ook zonder de pasta kun jij heerlijke Italiaanse gerechten maken. Neem bijvoorbeeld deze lasagne. We vervangen de pasta bladen voor gegrilde groenten en ci si va, een heerlijk recept, zonder carbs.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.
  2. Verwarm de oven voor op 200graden
  3. Snijd de overgebleven 1/2e courgette, de eventueel overgebleven aubergine, prei, wortels, paprika, in kleine stukjes en de tomaten in kwartjes
  4. Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en fruit deze samen in een pan. Voeg het rundergehakt toe en bak tot dit dit geheel gaar is, eventueel kun je nog een Provençaals bouillon blokje toevoegen en meebakken/laten smelten voor extra smaak!
  5. Voeg vervolgens de fijngesneden prei, paprika, courgette en aubergine toe. Bak nog even 2 minuten en voeg vervolgens de tomatensaus en de Italiaanse kruiden toe.
  6. Snijd de mozzarella in plakjes.
  7. Pak 1 grote ovenschaal of 2 kleinere schalen. Schep hier 1 laagje van de saus in en dek deze af met de plakken courgette en aubergine. Bedek deze weer met een laagje saus en zo stapel je de lasagne op. Leg eventueel ook al wat mozzarella tussen de lagen.
  8. Top de lasagne met de hand gerapste kaas en de restjes mozzarella die je nog over hebt. Ook kun je nog wat Italiaanse kruiden er overheen strooien om het af te maken.
  9. Zet de lasgne 30 minuten in de oven.

Buon appetito

Tip: Vegetarische versie? Check deze groente lasagne!