Een pasta is makkelijk en snel klaar te maken en is vaak ook nog eens een heerlijke goede maaltijd voor tijdens de avond. Je kunt ze in alle smaken, vormen en maten vinden en maken. Vandaag hebben we ook weer een heerlijk pasta variant. Een pasta zalm en spinazie. Een heerlijke frisse pasta, die je zowel koud als warm kunt eten. En je hebt maar 9 ingrediënten nodig om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten!


Bereiding pasta zalm en spinazie:

  1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg er een snufje zout aan toe
  2. Kook hier de pasta in gaar
  3. Hak ondertussen de knoflook, bieslook en peterselie fijn
  4. Meng dan de helft van alles met de roomkaas en maak dit op smaak met wat zout en peper en een klein beetje citroensap
  5. Verwarm een pan met wat olijf olie
  6. Snijd de champignons in plakjes
  7. Bak hier op laag vuur de andere helft van de knoflook in en voeg dan de spinazie en champignons toe
  8. Breng dit ook weer op smaak met wat zout en peper
  9. Snijd ondertussen de zalm in stukjes
  10. Roer de roomkaas door de spinazie en voeg daar ook de zalm aan toe
  11. Giet de pasta af en voeg daarna toe aan het spinazie megsel
  12. Je kunt eventueel wat kookvocht meenemen om de saus wat meer binding te geven
  13. Schep op een bord en top af met wat Parmezaanse kaas en een citroen schijfje

Tip: Je kunt de zalm ook eventueel vervangen door wat kip blokjes!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Makkelijke vegetarische vier kazen pasta

Vegan pasta met creamy tofu saus

Simpele gegrilde zalm met pesto en zoete aardappel frietjes