Haal de lente in huis met deze heerlijke snelle pasta met zalm, groene asperges en romige citroensaus. Dit gerecht zit vol met frisse zomerse smaken die goed met elkaar combineren.  Het staat zo op tafel en zit ook nog eens boordevol gezonde ingrediënten. Lees snel verder voor het recept!


  1. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.
  2. Doe de laatste 2 minuten dat de pasta moet koken de groene asperges, tuinbonen, sugar snaps, en de peultjes erbij.
  3. Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de zalm gaar (ongeveer 4 minuten aan elke kant). Leg de zalm vervolgens op een bord en laat 2 minuten staan.
  4. Smelt nu een klontje boter in de zelfde pan. Bak hier de knoflook in (ongeveer 30 seconden). Doe er nu de wijn en de citroenrasp bij. Laat dit 2 minuten pruttelen totdat de wijn voor de helft is opgelost. Doe er ook de room bij.
  5. Voeg vervolgens de room, pasta, groente en de dille toe. Roer het goed door elkaar en bak het een paar minuutjes tot het goed is opgewarmd. Roer er als laatst de zalm en de citroensap doorheen.
  6. Besprenkel met nog een beetje citroenrasp en eet smakelijk!

Zin in meer lekkere pasta recepten? Probeer eens deze snelle pasta met broccoli pesto of deze snelle citroen pasta (pasta al limone)