Opzoek naar een wat luxere maar niet al te moeilijke salade? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij begrijpen namelijk heel goed dat je -ook al is hij zo lekker- favoriete salade na de 30ste keer wel een beetje je neus uit komt. Tijd dus voor wat nieuwe inspiratie. Deze perzik salade is heerlijk als lunch maar ook een prachtige maaltijd om als bijgerecht bij een (chic) diner te serveren. Je kunt er dus alle kanten mee op en dat terwijl hij super easy te maken is!
Bereiding perzik salade
- Als je hele amandelen gebruikt, snij ze dan diagonaal. Verwarm een kleine pan op een middelhoog vuur en rooster gehakte amandelen (of amandelschilfers) tot ze bruin en geurig zijn. Zorg ervoor dat je ze regelmatig roert omdat ze gemakkelijk verbranden.
- Doe ahornsiroop en balsamico azijn in een kleine pan. Zet op laag vuur en laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat het kookt en je een dikke, stroperige dressing krijgt. Pas op, want na het afkoelen wordt het mengsel ontzettend dik. Als je je glazuur hierdoor te sticky is geworden en het niet meer gietbaar is, voeg je een kleine hoeveelheid water toe om het terug te brengen naar de originele staat.
- Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je je perziken voor deze salade ook roosteren, hoewel dat zeker niet perse nodig is. Verse perziken zijn nét zo lekker. Mocht je ze toch willen roosteren, snijd dan elke perzik in 8 tot 12 partjes. Verwarm een bakplaat op een middelhoog vuur en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Zodra de plaat warm is, leg je de perziken erop en rooster je ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.
- Snijd de bovenkant van de venkel, snijd hem in zeer dunne plakjes. Leg de plakjes in een kleine kom, besprenkel met citroensap en meng even door elkaar. (Dit voorkomt verkleuring.)
- Pak een kom en meng de baby-spinazie, rucola, rode ui en venkel met een kleine hoeveelheid (1-2 theel.) olijfolie. Breng op smaak met zout en een beetje zwarte peper.
- Leg de saladebodem op de bodem van een grote schaal. Leg gegrilde perziken op de bovenkant en bestrooi met de geroosterde amandelen. Besprenkel alles met de ahorn balsamico dressing versier eventueel met verse basilicum en een extra beetje zwarte peper.
Enjoy!