De prachtige poké bowl plaatjes vliegen je ondertussen om de oren. Het is niet gek dat deze mooi opgemaakte kommetjes het goed doen op alle social media kanalen, want naast dat deze op sushi geïnspireerde bakjes ontzettend makkelijk te maken zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker.

Bereiding poké bowl

Rijst

 1. Spoel de rijst grondig af in een zeef of vergiet onder de kraan. Doe deze vervolgens samen met de 400 milliliter water in een pan en breng aan de kook.
 2. Zet het vuur hierna laag en kook de rijst +/- 15 minuten. Draai het vuur hierna uit en laat nog 10 minuten zo staan met de deksel op de pan.
 3. Ondertussen maak je de dressing voor de rijst.
 4. Je verwarmd de rijstazijn met het zout en de suiker in een klein steelpannetje, totdat de suiker is opgelost.
 5. Voeg de dressing vervolgens toe aan de rijst, schep deze goed om en laat deze (ongeveer een uur) afkoelen.

Garnering

 1. Meng de mayonaise met de sojasaus, Sriracha, sesamolie en limoensap.
 2. Snijd de tonijn in kleine blokjes en marineer deze in het mengsel van mayo, sojasaus, sriracha, sesamolie en limoensap.
 3. Snijd  de radijsjes in schijfjes. Ontpit de avocado en snijd in blokjes. Snijd de rode kool zodat je een soort slablaadjes krijgt.
 4. Verwarm in een pannetje de rijstazijn met de suiker en marineer de radijsjes vijf tot tien minuten in de zoete azijn.
 5. Bereid de sojabonen zoals aangegeven op de verpakking (soms zijn ze kant en klaar, soms moet je ze nog even koken)
 6. Serveer de rijst in 2 kommen. Verdeel de zalm, radijsje, avocado, rodekool, sojabonen en het zeevier over de 2 kommen.
 7. Top met de sesamzaadjes en chiliflakes (optioneel)

Tip: Houd er rekening mee dat de rijst na het koken nog moet afkoelen. Dit kan al gauw een uur duren.