Dit heerlijke zomerse recept is perfect als lekker borrelhapje met een glas wijn in het weekend. Vooral lekker wanneer je het serveert met geroosterde ciabatta of een ander lekker stukje brood.


Bereidingswijze opgeklopte feta dip met geroosterde tomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden
  2. Bedek een ovenrooster met aluminium folie of bakpapier.
  3. Verspreid vervolgens de tomaatjes over het ovenrooster en besprenkel er de olijfolie en zeezout over.
  4. Rooster de tomaatjes vervolgens 15-18 minuten in de oven tot ze mooi zacht en een beetje gebroken zijn.
  5. Maak terwijl de tomaatjes roosteren de feta dip.
  6. Gebruik een blender om de feta, de knoflook, zure room, Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap te mixen.
  7. Schenk de feta dip vervolgens in een kommetje en bedek met de geroosterde tomaatjes, maak vervolgens af met de verse dille, sesamzaadjes en chilivlokken.

Benieuwd naar meer lekkere borrelhapjes en dips? Kijk dan eens naar deze 5 lekkere borrelhapjes van over de hele wereld .En als feta jouw ding is: Geroosterde feta pasta (bekend van TikTok)