Ben jij ook zo dol op quesadilla’s? Wij in ieder geval wel. En wist je dat dit ook heerlijk is als lunch? Met gesmolten kaas, avocado en kalkoen zijn deze quesadilla’s perfect om de boterham met kaas tussen de middag te vervangen. 


Bereidingswijze quesadilla’s

  1. Verwarm de oven vast voor op 225 graden.
  2. Schil nu de wortelen en pastinaak en snijd deze in stukjes van 2×2 cm. Vervolgens doe je de blokjes in een ovenschaal en besprenkel je ze met olie. Laat nu ongeveer 25 minuten roosteren totdat de groenten gaar zijn.
  3. In de tussentijd meng je de zure room met de dip mix American Ranch in een kom. Zorg dat de ingrediënten goed door elkaar zijn gemengd en zet de kom apart.
  4. Haal de groenten uit de oven en laat deze even afkoelen
  5. Snijd ondertussen de romeinse sla in dikke plakken en snijd de lente-ui in fijne stukjes.
  6. Meng nu de geroosterde groenten in een kom samen met de romeinse sla, de lente0ui en de helft van de dressing. Zet het vervolgens weer even apart.
  7. Snijd nu de avocado’s in grove stukken en snijd de kalkoenfilet in kleine stukjes.
  8. Pan nu een nieuwe kom en meng hier de avocado, kalkoen, kaas, koriander en het sap van een limoen in. Vul vervolgens elke tortilla met dit mengsel.
  9. Bak de quesadilla’s per twee stuks in een koekenpan zonder vetstof. Zorg dat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  10. Serveer de quesadilla’s met de geroosterde groenten en salsa en je hebt een heerlijke lunch!

Lees ook

Recept: quesadilla’s met kalkoen en avocado

Recept: frisse tortillapizza's fajita met ananas

Recept: quesadilla’s met kalkoen en avocado

Recept: quesadilla's met kalkoen en avocado